Igor Jurić napustio sastanak u MUP-u, razlog - izostanak Vulina

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić napustio je sastanak na kome je trebalo da razgovara o modalitetima uvođenja Amber alert sistema.

Izvor: B92
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

To je saopštilo MUP i dodalo da je Jurić sastanak napustio nakon izlaganja zakonske zastupnice Fondacije "Tijana Jurić" Maje Atanasković na početku sastanka o tome kako bi budući Amber alert trebalo da izgleda.

Jurić je tada rekao da je očekivao ozbiljnost koju je trebalo, prema njegovom viđenju, da označi prisustvo ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

"Verujemo da gospodin Jurić ovom problemu pristupa ozbiljno i da mu je namera da sistem bude uveden za dobrobit sve naše dece, ali ne možemo da ne primetimo da je njegovo ponašanje u najmanju ruku iznenađujuće", navode iz MUP-a.

Na tom sastanku, koji je naložio ministar unutrašnjih poslova, bili su prisutni predstavnici svih linija rada Ministarstva koji su uključeni u tu problematiku - državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić, šef Odseka za potrage Uprave kriminalističke policije Zoran Vuković, šef Odseka za maloletničku delinkvenciju Uprave kriminalističke policije Olivera Zečević, predstavnici Sekretarijata Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Sektora za međunarodnu saradnju, evropske poslove i planiranje.

"Od nekoga ko se zalaže, barem deklarativno, reklo bi se za profesionalizam, očekujemo da mu mišljenje i znanje profesionalaca koji se godinama unazad bave ovim poslom bude važnije od prisustva ministra na sastanku", ocenili su iz Ministarstva.

Dodali su da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u kontaktu i sarađuje sa Fondacijom Amber alert Evrope, sa kojom vodi intenzivne razgovore o modalitetima uvođenja tog sistema u Srbiju, uz poštovanje domaćeg pozitivnog zakonodavstva.

Oglasio se i Jurić

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" potvrdio je navode MUP-a da je sastanak napustio jer na njemu nije bio prisutan ministar Vulin.

"Mada smo sa nestrpljenjem čekali današnji dan i dugo očekivani sastanak na temu bolje i efikasnije potrage za nestalom decom, želim da obavestim javnost da smo napustili sastanak jer na njemu nije bio prisutan Ministar Aleksandar Vulin. Kao neko ko je ispred svakog deteta i velikog broja građana Srbije, želim da o ovim problemima razgovaramo isključivo sa donosiocima odluka", naveo je i poručio da će nastaviti svoju borbu.

Mada smo sa nestrpljenjem čekali današnji dan i dugo očekivani sastanak na temu bolje i efikasnije potrage za nestalom...

Posted by Igor Jurić on Wednesday, May 12, 2021

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 235 idi na stranu