Drugi u Srbiji po vakcinaciji - radnici firmi dolaze na vakcinaciju

Opština Priboj je u samom vrhu Srbije po broju vakcinisanih, u odnosu na broj stanovnika.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Do sada je prvu dozu vakcine primilo 10.405 žitelja ove opštine, dok se revakcinisalo njih 6839. Građanima su na raspolaganju brojni vakcinalni punktovi, bilo da se radi o prijavljenima preko elektronske uprave ili vakcinaciji bez zakazivanja, a mobilni timovi Doma zdravlja prisutni su i u većini pribojskih sela.

Na osnovu iskazanog interesovanja radnika, zaposlenih u kompanijama “Slobodne zone Priboj”, vakcinacija je obavljena na njihovim radnim mestima, što su iskoristili zaposleni, kojima radne obaveze nisu dozvoljavale da se blagovremeno vakcinišu.

Za jedan dan u Slobodnoj zoni Priboj vakcinisani su zaposleni iz tri kompanije, čime su bili zadovoljni u mobilnom timu Doma zdravlja Priboj.

"Pre svega, raduje činjenica da su i radnici i njihovi pretpostavljeni, privrednici, shvatili značaj imunizacije, pa ćemo, zavisno od interesovanja radnika, ovaj trend nastaviti i u narednom periodu", rekla je dr Alma Strujić, vođa mobilnog tima Doma zdravlja Priboj.

Vakcinaciji na radnom mestu odazvali su se radnici španske firme “Refisa”, požeške kompanije “Inmold”, a najbrojniji su bili radnici turske firme “Fleks akademi”, koja trenutno u Slobodnoj zoni Priboj zapošljava najviše radnika.

"Prepoznali smo značaj zdravlja naših radnika za naš proizvodni proces, pa smo i do sada primenjivali sve propisane mere. Vakcinacija, pogotovu ovako na radnom mestu, znači i nama kao kompaniji, ali i radnicima", rekao je Šafak Oktanaj, generalni direktor kompanije “Fleks akademi”.

Da imunizacija bude što uspešnija, Dom zdravlja Priboj izlazi u susret svim zainteresovanim građanima, pa se tako razgovaralo i o organizovanoj vakcinaciji sportista i sportskih radnika, kroz klubove ali i asocijaciju sportskih kolektiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 235 idi na stranu