Ambasador Izraela ponovo o Kosovu: Nadam se da je dovoljno jasno

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan ponovo se osvrnuo na pitanje Kosova i Metohije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92/ J.J.
Foto: B92/ J.J.

On je na konferenciji za medije u Ambasadi Izraela u Beogradu rekao da je pokušao da bude što profesionalniji kao diplomata, i otvoren što je više moguće.

"Bilo je neprofesionalno sa moje strane, zbog čega se izvinjavam. Ono što očekujem od vas je - molim vas, ne stavljajte u moja usta ono što nisam rekao. Ako nisam bio dovoljno jasan, pitajte. Verujte mi, pokušaću da odgovorim na sve. Želim da se svi usaglasimo da sve što kažem bude napisano kako sam rekao", napomenuo je on.

Osvrnuo se na svoju izjavu koju je dao na Televiziju Prva u Jutru, gde je kazao kako je ta zemlja priznala nezavisnost Kosova pod pritiskom Amerike.

"Želim da dam kratak komentar, jer sam jutros bio na jednom TV kanalu i video stvari koje nisam rekao, a postalo je velika vest u Srbiji. Zato želim da pojasnim: upitan o sporazumu s Kosovom, rekao sam da su potpisani ugovori u Vašingtonu odvojeno između Srbije i SAD, kao i između Kosova i SAD. Nikad nisam rekao, niti verujem, niti imam razloga da kažem da je Srbija potpisala nešto sa Kosovom. Nadam se da je ovo dovoljno jasno. Nikad nisam potcenjivao pitanje Kosova", kazao je on.

Podsetimo, na izjavu ambasadora hitno je reagovao ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković reagovao na izjavu izraelskog ambasadora da je Srbija pratktično vašingtonskim sporazumom priznala Kosovo.

"Izjava ambasadora Izraela je svojevrstan bezobrazluk, i ona apsolutno nije tačna", kategorično je rekao Selaković.

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/bg
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/bg

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu