Hoti ponovio: Kurti ima svu dokumentaciju

Bivši premijer Kosova Avdulah Hoti kaže da je pri primopredaji dužnosti, Aljbinu Kurtiju i njegovom kabinetu prosledio materijal iz procesa dijaloga sa Srbijom.

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2021.

15:23

Hoti ponovio: Kurti ima svu dokumentaciju
Foto: Depositphotos/lajo_2

Naime, potpredsednik vlade Besnik Bisljimi pre šest dana je u izveštaju pred parlamentarnim Odborom za spoljne poslove izjavio da od Hotijeve vlade nisu dobili gotovo nikakvu dokumentaciju u vezi sa dijalogom.

Hoti je na Fejsbuku napisao da mora da ponovi i da objasni da je još 30. aprila objavio potpuno pojašnjenje u vezi sa dostavljenim materijalima novom premijeru Kosova.

"Sva dokumenta o dijalogu predata su aktuelnom premijeru prilikom predaje dužnosti. U toj fascikli su se našli sledeći dokumenti: Položaj Republike Kosovo u dijalogu sa Srbijom – Detaljan izveštaj na 29 stranica o hronologiji svih dešavanja u vezi sa dijalogom, samiti, sastanci na visokom nivou u Briselu, sastanci koordinatora za dijalog, posete posrednika za dijalog u Prištini, komunikacija sa opozicijom, koordinacija sa Vašingtonom, sastanci sa ambasadorima Kvinte i ambasadorima EU u Prištini u vezi sa dijalogom i izvršenim pripremama", napisao je Hoti.

Napomenuo je da je aktuelni premijer dobio sve informacije o svim zbivanjima u procesu dijaloga.

"Otvoren sam za saradnju i spreman sam da pružim dodatne informacije o ovom procesu dok sam bio premijer Kosova", napisao je Hoti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: