Hoti ponovio: Kurti ima svu dokumentaciju

Bivši premijer Kosova Avdulah Hoti kaže da je pri primopredaji dužnosti, Aljbinu Kurtiju i njegovom kabinetu prosledio materijal iz procesa dijaloga sa Srbijom.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Foto: Depositphotos/lajo_2
Foto: Depositphotos/lajo_2

Naime, potpredsednik vlade Besnik Bisljimi pre šest dana je u izveštaju pred parlamentarnim Odborom za spoljne poslove izjavio da od Hotijeve vlade nisu dobili gotovo nikakvu dokumentaciju u vezi sa dijalogom.

Hoti je na Fejsbuku napisao da mora da ponovi i da objasni da je još 30. aprila objavio potpuno pojašnjenje u vezi sa dostavljenim materijalima novom premijeru Kosova.

"Sva dokumenta o dijalogu predata su aktuelnom premijeru prilikom predaje dužnosti. U toj fascikli su se našli sledeći dokumenti: Položaj Republike Kosovo u dijalogu sa Srbijom – Detaljan izveštaj na 29 stranica o hronologiji svih dešavanja u vezi sa dijalogom, samiti, sastanci na visokom nivou u Briselu, sastanci koordinatora za dijalog, posete posrednika za dijalog u Prištini, komunikacija sa opozicijom, koordinacija sa Vašingtonom, sastanci sa ambasadorima Kvinte i ambasadorima EU u Prištini u vezi sa dijalogom i izvršenim pripremama", napisao je Hoti.

Napomenuo je da je aktuelni premijer dobio sve informacije o svim zbivanjima u procesu dijaloga.

"Otvoren sam za saradnju i spreman sam da pružim dodatne informacije o ovom procesu dok sam bio premijer Kosova", napisao je Hoti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu