"Rajku treba podrška svih Srbljana"

Hrvatski mediji pišu da na lokalne izbore u Dalmaciji stižu i autobusi iz Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2021.

10:51

Ilustracija: Depositphotos/ roibu

Ekipa Dnevnika Nove TV pronašla je čoveka koji je suorganizator prevoza busom iz Beograda do Zadra kojim će Srbi doći na glasanje sledeće nedeljee. Ime mu je Duško i on je hrvatskim novinarim arekao da je prevoz osiguran svima koji žele da glasaju i imaju ličnu kartu i prebivalište u Benkovcu.

Na pitanje novinara da li je put plaćen ili ga putnici sami plaćaju, odgovara da je plaćeno te da to plaćaju Srbi iz Benkovca. Kazao je da se za Hrvatsku kreće u petak, a u Beograd se vraćaju u nedelju. Na pitanje u čijoj je to sve organizaciji, Duško navodi:

"Pa da kažemo, Udruženje Srba iz Dalmacije. Pošto sam ja isto poreklom iz Benkovca. Ovo nema veze s političkom strankom. Ljudi, narod, između sebe se dogovorio i počeo organizovati.".

On smatra da Srbi koji imaju kuće i prebivalište u Hrvatskoj, moraju i trebaju imati pravo glasa i na izborima.

Uoči lokalnih izbora, "vri" i u susednom Gračacu u kom je prašinu podigla objava na društvenim mrežama: "Rajku treba podrška svih Gračana i Srbljana koji imaju prebivalište u Lici, važeću osobnu iskaznicu. Sve informacije oko odlaska na izbore, načina prevoza i testova na koronu biće dostupne preko društvenih mreža i gračačkih grupa."

Mladi pravnik i kandidat SDSS-a i DS-a za načelnika Gračaca Rajko Obradović tvrdi da sa tom objavom nema veze. I sam je, kaže, povratnik u ovaj kraj, a u nedelju bi u Gračacu voleo da vidi na izborima samo one koji se misle vratiti i planirati život u Gračacu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: