Reka izbacila više od 40 leševa, ne zna se kako su dospela tu: "Naduvena i delimično spaljena"

Tela najmanje 40 tela reka Gang je izbacila na obalu u pograničnom pojasu država Bihar i Utar Pradeš u severnoj Indiji, saopštili su zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.05.2021.

23:37

Reka izbacila više od 40 leševa, ne zna se kako su dospela tu:
Ilustracija: Profimedia/Pacific Press

Nije jasno kako su ljudska tela dospela na obale Ganga, ali u izveštajima lokalnih medija se sugeriše da je možda reč o žrtvama kovida-19.

Neki lokalni mediji prenose da pronađeno čak 100 tela i da stanje u kojem su pronađena sugeriše da su možda bila u reci i nekoliko dana.

"Postoji mogućnost da su ova tela iz Utar Pradeša", rekao je lokalni zvaničnik Ašok Kumar za BBC nakon razgovora sa lokalnim stanovništvom i dodao da će sva tela biti sahranjena ili kremirana.

Zvaničnici su saopštili da tela izgledaju "naduveno i delimično spaljena" i da su možda završila u reci nakon nedovršenog kremiranja koja su se obavljala duž reke Gang u Utar Pradešu, najmnogoljudnijoj državi Indije, navodi se u izveštaju indijskog informativnog kanala NDTV.

Drugi talas epidemije korona virusa hara Indijom koja je postala i epicentar globalne pandemije.

Smrtnost je znatno porasla poslednjih nedelja, pa su krematorijumi ostali bez prostora za prejem posmrtnih ostataka svih žrtava zaraze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: