Ambasadi Srbije upućena verbalna nota

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo da Ambasada Srbije više od pola godine nije vratila diplomatske lične karte i poresku identifikacionu karticu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.05.2021.

09:34

Ambasadi Srbije upućena verbalna nota
Foto: Depositphotos, AleksTaurus

Kako se navodi, dokumenti nisu vraćeni od kada je bivši ambasador u Podgorici Vladimir Božović proglašen personom non. Takođe, podgorička Pobjeda navodi da je reč o dokumentima koja su koristili Božović i članovi njegove porodice.

List piše da su Božoviću krajem novembra prošle godine prestale sve diplomatske funkcije u Crnoj Gori.

“Ministarstvo Spoljnih poslova je, u skladu sa ustaljenom praksom koja se primenjuje po prestanku ambasadorske funkcije, verbalnom notom tražilo od Ambasade Republike Srbije vraćanje diplomatskih legitimacija u januaru ove godine.

Ambasada Republike Srbije još nije vratila diplomatske lične karte i poresku identifikacionu karticu, izdate bivšem ambasadoru Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimiru Božoviću i članovima njegove porodice”, rečeno je Pobjedi iz resora vanjskih poslova.

List piše da je Božović od tada u više navrata boravio u Crnoj Gori, a poslednji put je to bilo na liturgiji u podgoričkom hramu Hristovog vaskrsenja, povodom vaških praznika, 2. maja.

Iz Ministarstva spoljnih poslova pojašnjavaju da bez obzira na status nepoželjnog diplomate, Božoviću nije zabranjeno da boravi u Crnoj Gori kao građanin.

Božović je rođen u Nikšiću, a iz resora spoljnih poslova Crne Gore kažu da je za njih on državljanin Srbije, koji u tom svojstvu može da boravi u Crnoj Gori, što važi za bilog kojeg državljanina Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: