Mihajlović: Napadi iz Hrvatske nisu put do dobrih odnosa

Zorana Mihajlović smatra da, ako Hrvatska želi da vidi Srbiju i ostale zemlje regiona kao deo EU, trebalo bi da zna da je put do tog cilja u jačanju poverenja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tv Prva/arhiva
Foto: Tv Prva/arhiva

Kao i da nije u napadima na srpskog predsednika i iskazivanju nepoštovanja prema Srbiji.

"Srbija je sa svojim predsednikom Aleksandrom Vučićem, pokazala kako je moguće da se odnosi sa susedima razvijaju na osnovama saradnje i solidarnosti", istakla je Mihajlovićeva.

Ona u saopštenju ističe da je Srbija to pokazala i u migrantskoj krizi i kroz inicijativu „Mali šengen”, te pomažući susedima u vakcinaciji.

Mihajlovićeva navodi da je to rađeno jer se veruje da je razvoj Srbije povezan sa stabilnošću i prosperitetom čitavog regiona.

"Verujem da je to put koji vodi u bolju budućnost ovog regiona, ali i da to mora biti zajednički put za sve zemlje regiona, bez obzira na to da li su već članice EU ili su na evropskom putu", kaže potpredsednica vlade.

Mihajlovićeva naglašava da bi za odnose Hrvatske i Srbije i region u celini, bilo dobro da i od Hrvatske vidimo više poteza koji imaju za cilj jačanje poverenja i uzajamnog poštovanja, umesto napada na predsednika druge države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu