Završen sastanak Vučića i Šapića; "Do kraja maja" VIDEO/FOTO

Sastanak delegacija Srpske napredne stranke (SNS) i SPAS-a završen je danas oko 18 časova.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Pročitajte još:

Vučić: Razgovor sa Šapićem - ujedinjenje stranaka VIDEO

Šapić o Vučićevom pozivu na ujedinjenje: Očekujem dogovor

Šapić: Svestan sam... VIDEO

Saradnja Vesića i Šapića? "Deo velike organizacije, ali..." VIDEO

Predsednik SNS Aleksandar Vučić kratko je novinarima rekao da su razgovorali o mnogo čemu, dok je lider SPAS-a Aleksandar Šapić najavio ujedinjenje te dve stranke do kraja maja.

Šapić je novinarima rekao da je utisak nakon sastanka dobar, da je bilo sve kako je očekivao i da su dve delegacije razgovarale o tehničkim stvarima i tačkama oko kojih će se ujediniti.

Na pitanje da li je SPAS jednoglasno doneo odluku na organima stranke o ujedinjenju, Šapić je kazao da će se Glavni odbor tek održati, ali je napomenuo da su svi u Predsedništvu stranke obavešteni, kao i lokalni odbori u Srbiji, te da je reakcija bolja nego što je očekivao.

Upitan kada će biti održan sledeći sastank, Šapić je odgovorio da će dve stranke biti u dnevnoj komunikaciji.

Na pitanje novinara da li je dobio pohvale za sinoćni nastup u jednoj televizijskoj emisiji, Šapić je rekao da jeste.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Sastanak delegacija u sedištu SNS završen je oko 18 časova, a sedište te stranke ubrzo posle Šapića napustio i predsednik Vučić koji je na pitanje o čemu su razgovarali kratko prokomentarisao ''o mnogo čemu''.

U delegaciji SNS su, osim Vučića, bili partijski funkcioneri Siniša Mali, Miloš Vučević, Darko Glišić i Dejan Ðurđević, a Šapić je došao sa članovima Predsedništva SPAS-a Marijom Leković i Radovanom Tvrdišićem.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da će konačna odluka o ujedinjenju te stranke sa SPAS-om Aleksandra Šapića biti doneta 29.maja, kada će biti održane i sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS.

Vučević je posle sastanka delegacija SNS i SPASA, koje su predvodili lideri stranaka Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić, rekao da je razgovor o procesu ujedinjenja bio "dobar i konkretan" i da je delegacija SNS pokazala puno uvažavanje i poštovanje stranke Aleksandra Šapića.

Kako je naveo za TV Prva, predsednik Vučić je govorio o programskim ciljevima i trenutnom stanju u SNS, uz poseban osvrt na, kako je istakao, ključni strateški plan za razvoj države "Srbija 2025" i o tome da li postoji zajednički imenitelj između SNS i SPAS-a u realizaciji i sprovođenju tih ciljeva.

Vučević je kazao da je prethodnih dana sam čuo mnogo navodnih razloga za ujedinjenje SNS i SPAS-a, ali da, kako je rekao, nije čuo najlogičniji i istinit razlog.

"To je da SNS i SPAS treba da vežu ciljevi i širenje linije ljudi koji su spremni da se bore za boljitak i jačanje Srbije, da umrežimo i osnažimo sve koji uspeh Srbije ne doživljavaju kao svoj lični neuspeh, nego kao uspeh svih nas. To mora da bude aksiom celog ovog procesa", rekao je Vučević.

Dodao je da su na sastanku zaduženi članovi SNS i SPASA-a koji će po resorima voditi dalje konkretne razgovore o pravno-tehničkim pitanjima, o ujedinjenju na lokalnim i regionalnom nivou.

Na pitanje da li se razgovoralo o budućoj funkciji Šapića posle ujedinjenja u jednu stranku, Vučević je kazao da se danas nije razgovaralo o funkcijama već o porgramima i ciljevima, i kako se ujedinjenjem može doprineti daljem razvoju Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu