Za koga su hiljade pušaka tipa 56, stotine mitraljeza PKM, snajperske puške i bacači tromblonskih mina?

Peta flota američke mornarice saopštila je u subotu da je raketna krstarica USS Monterej zaplenila nedozvoljenu pošiljku oružja u četvrtak i petak.

Izvor: B92

Nedelja, 09.05.2021.

11:02

Za koga su hiljade pušaka tipa 56, stotine mitraljeza PKM, snajperske puške i bacači tromblonskih mina?
Screenshot/PRESSLAB

I to na jedrenjaku bez nacionalnih obeležja u međunarodnim vodama severnog Arapskog mora

"Skladište oružja obuhvatalo je desetine naprednih protivtenkovskih vođenih projektila ruske proizvodnje, hiljade kineskih pušaka tipa 56 i stotine mitraljeza PKM, snajperske puške i bacače tromblonskih mina. Ostale komponente oružja uključivale su napredne optičke nišane", stoji u saopštenju flote sa sedištem u Bahreinu.

Dodaje se da je materijal privremeno zaplenjen i da se čeka konačno rešenje, dok su izvor i nameravano odredište materijala pod istragom.

U saopštenju se kaže da je, nakon što je uklonjen nedozvoljeni teret, procenjena plovnost jedrenjaka, a nakon ispitivanja, njenoj posadi je obezbeđena hrana i voda, nakon čega su pušteni navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: