Osmani osudila incident u Zubinom Potoku: "Svaki građanin Kosova mora se osećati slobodno i sigurno"

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani Sadriu osudila je danas incident u Zubinom Potoku kada je jedna osoba ispalila više hitaca u blizini grupe planinara.

Izvor: B92

Nedelja, 09.05.2021.

17:40

Osmani osudila incident u Zubinom Potoku:
Shutterstock/Hybrid Gfx

Ocenila je da se radi o krivičnom delu koje ima za cilj širenje straha i nesigurnosti u tom delu tzv. Kosova.

"Osuđujem oružani napad na grupu mladih ljudi iz 'Kosovskog planinskog kluba' u planinama blizu Zubinog Potoka. Svaki građanin Kosova mora se osećati slobodno i sigurno dok se kreće u svakom delu teritorije Kosova. Pozivam organe reda i istrage da nastave sa radom kako bi što pre otkrili i kaznili počinioce ovog krivičnog dela koje za cilj ima širenje straha i osećaja nesigurnosti u tom delu naše zemlje", napisala je Osmani na Fejsbuku.

Vođa grupe "Kosovski planinski klub" Adnan Bećiraj rekao je prištinskim medijima da su tokom šetnje naišli na osobu koja je, prema njegovim rečima, ispalila od 30 do 50 metaka.

U pucnjavi niko nije povređen, a grupa je odlučila da se vrati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: