Skandal na Floridi: Direktorka škole tukla devojčicu dok je ona plakala VIDEO

Florida -- Školski odbor na Floridi pokrenuo je istragu povodom incidenta koji se dogodio u školi nakon što je majka tajno snimila direktorku kako tuče njenu ćerku.

Izvor: B92
Podeli

Direktorka škole Melisa Karter u svojoj kancelariji drvenom daskom udarala je 6-godišnju devojčicu. Na videu koji je snimila majka devojčice, vidi se kako Karterova savija devojčicu i udara je nekoliko puta.

Školski odbor na Floridi pokrenuo je istragu povodom incidenta koji se dogodio u osnovnoj školi nakon što je majka tajno snimila direktorku škole kako tuče njenu šestogodišnju ćerku.

Majka učenice je rekla da je 13. aprila primila poziv iz osnovne škole i da joj je javljeno da je njena ćerka oštetila monitor na kompjuteru. Njoj je rečeno da dođe u školu i ponese 50 dolara kako bi platila štetu. Kada je stigla u školu, zatekla je nešto što je zaprepastilo i počela je tajno telefonom da snima događaj.

Direktorka škole Melisa Karter u svojoj kancelariji drvenom daskom udarala je 6-godišnju devojčicu. Na videu koji je snimila majka devojčice, vidi se kako Karterova savija devojčicu i udara je nekoliko puta. Nakon prvog udarca dete počinje da plače i pokušava da se odmakne od direktorke i još jednog zaposlenog koji se nalazio u kancelariji, međutim službenik je počeo da viče na nju i rekao joj je da se se odmah vrati u prethodni položaj, a zatim je još dva puta udara veslom.

Majka čiji identitet iz predostrožnosti nije otkriven, rekla je da je bila užasnuta prizorom koji je zatekla. Nju su na društvenim mrežama mnogi osudili jer umesto da pomogne svom detetu i spreči da ono bude maltretirano, ona je počela da snima.

"Direktorka je pod istragom i sigurno će biti kažnjena za učinjeno. Škola ne dopušta nikakav oblik kažnjavanja i ovo što se dogodilo nedopustivo je. Devojčica je bila prestravljena i osećala se ranjivo", rekao je advokat.

Iz policijske uprave u Klevistonu izjavili su da su primili zahtev osoblja Regionalnog medicinskog centra Henrin sledećeg dana, 14. aprila, nakon što se jedno dete, koje je došlo u pratnji majke, požalilo na bolove po telu.

Sekretarka školskog nadzornog odbora rekla je za CNN, da su primili prijavu i da se ceo slučaj još uvek istražuje, ali da u ovom trenutku ne mogu da daju nikakve izjave medijima.

Školski pravilnik dozvoljava sankcionisanje učenika ukoliko prekrše disciplinski kodeks, ali on strogo osuđuje bilo kakav vid fizičkog kažnjavanja.

U ceo slučaj uključeno je i odeljenje Ministarstva prosvete u Floridi, a portparolka Odeljenja kaže za CNN da je postoji sistem kažnjavanja nastavnika u toj državi ukoliko prekorače svoja zaduženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 417 idi na stranu