Uklonjen nalog koji je delio objave sa Trampove nove platforme

Društvena mreža Tviter suspendovala je nalog osobe koja je delila objave bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa sa njegove nove komunikacione platforme

Izvor: B92

Petak, 07.05.2021.

09:33

Uklonjen nalog koji je delio objave sa Trampove nove platforme
Foto: EPA-EFE/ CHRIS KLEPONIS / POOL

Portparol "Tvitera" je rekao da je nalog "@DJTDesk" prekršio njihova pravila tako što je delio sadržaj koji je povezan sa trajno ugašenim nalogom Donalda Trampa.

Nalog na Tviteru bivšeg predsednika SAD je suspendovan nakon nereda na Kapitolu u Vašingtonu 6. januara, kada je poginulo pet osoba.

Tokom nereda je Tramp nekoliko puta na društvenim mrežama ponovio svoje tvrdnje da su predsednički izbori "pokradeni".

Finansijski direktor kompanije "Tviter" Ned Sigal je u februaru objasnio da Trampu neće biti dozvoljeno da se vrati na mrežu čak i ako se ponovo kandiduje i pobedi na predsedničkim izborima.

U isto vreme, Tramp je ostao i bez naloga na Fejsbuku i Instagramu, a Nadzorni odbor kompanije "Fejsbuk" je u sredu podržao odluku da bivši predsednik SAD bude suspendovan sa društvenih mreža, ali je zatražio od kompanije da u roku od šest meseci donese proporcionalnu odluku o tome kako će se u budućnosti odnositi prema svetskim liderima koji prekrše pravila korišćenja.

Iz Nadzornog odbora su istakli da je kompanija suspendovala Donalda Trampa na neodređeno vreme bez jasno utvrđenih standarda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: