Pokrenuta procedura za promenu Ustava; sednica 7. juna

Predsednik parlamenta Ivica Dačić najavio je da će zakazati posebni sednicu posvećenu predlogu za promenu Ustava najverovatnije za 7.jun.

Izvor: Tanjug

Petak, 07.05.2021.

14:39

Pokrenuta procedura za promenu Ustava; sednica 7. juna
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Skupština Srbije, jučerašnjom odlukom Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo koji je procenio da je predlog Vlade Srbije za promenu Ustava u skladu sa Ustavom i zakonom, pokrenuta je procedura za promenu Ustava.

Dačić je kazao da će se Narodna skupština izjasniti o tom predlogu i ako ga skupština prihvati onda odbor za Ustavna pitanja ima zadatak da predloži konkretan oblik promene Ustava, odnosno amandmane.

On je objasnio da nakon toga, Skupština Srbije, ponovo to usvaja i o toku od 60 dana mora da bude održan referendum.

Kako je objasnio, Ustavom je potrebno da glasa većina od izašlih.

“To je plan za nekoliko narednih meseci i u tom smislu, Narodna skupstina je juče praktično započela aktivnosti na promeni Ustava”, rekao je Dačić novinarima u parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: