U toku sastanak Dačića sa evropskim posrednicima

Beograd -- Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić počeo je onlajn razgovore u parlamentu sa evropskom četvorkom, koja posreduje u međustranačkom dijalogu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Sastanku prisustvuju poslanici Evropskog parlamenta Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, kao i bivši poslanici Knut Flekenštajn i Eduard Kukan, a Dačić je druge strane sa saradnicima iz parlamenta.

Danas bi javnost trebalo da dobije više informacija o agendi i formatu dijaloga, s obzirom da su medjunarodni posrednici u prethodna dva dana razgovarali sa delom opozicije koju su činile uglavnom “bojkot stranke”.

Među njima su bile Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa, Demokratska stranka, Narodna stranka, Srpski pokret Dveri i drugi.

Oni su se saglasili da bi dijalog trebalo da se završi do jeseni, kako bi bilo dovoljno vremena za primenu dogovorenog, a uslovi su se ticali medija, dodele još jedne nacionalne frekvencije, pritiska na birače i impelemantacije sporazuma koji bi trebalo da se primenjuje posle postignutog dogovora.

Dačić će se posle sastanka sa evroparlamentarcima obratiti novinarima u Skupštini Srbije. Paralelno se vodi još jedan dijalog, bez posredovanja stranaca, a na kojem učestvuje predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Za sada je održan jedan takav sastanak, a uskoro se očekuje novi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu