DSS i POKS formirali NADA: Posebno im je važno pitanje krune

POKS i DSS formirali su danas koaliciju - Nacionalno demokratska alternativa (NADA) za buduće parlamentarne izbore.

Izvor: Tanjug
Podeli

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) i Demokratska stranka Srbije (DSS) formirali su danas koaliciju - Nacionalno demokratska alternativa (NADA) za buduće parlamentarne izbore.

Sporazum o zajednickom nastupu na izborima u okviru koalicije NADA potpisalo je i 19 udruženja i grupa građana.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u prostorijama POKS-a posle potpisivanja sporazuma predsednik POKS-a Žika Gojković rekao je da ta koalicija ima za cilj da ponovo postavi pitanje oblika vladavine kao jedno od najvažnijih pitanja u Srbiji i da se zalaže za kraljevinu.

"Naš put je onaj treći put, ne put onih koji su imali priliku da vode Srbiju posle 2000. godine, ne put onih koji danas vode Srbiju, već treći put. Smatram da smo jedina iskrena prava opozicija", kaže Gojković.

Predsednik DS S Miloš Jovanović naveo je da programska koalicija NADA predstavlja političku snagu koja je patriotska i nacionalna.

Među sedam tačaka programa, Jovanović je naveo jednu za njega posebno važnu, a koja se tiče zaokruživanja identiteta srpskog naroda.

"Pitanje državnog uređenja i krune treba da se otvori. Ta rasprava je neophodna kako bismo zaokružili naš identitet", rekao je Jovanović.

Gosti na konferenciji za novinare bili su akademik Matija Bećković, unuk Draguljuba Mihailovića, Vojislav Mihailović, pesnik Blagoje Baković i komandant odbrane Košara Ljubinko Đurković.

Bećković je rekao novinarima da je došlo vreme da se obnovi kraljevina.

"Kraljevina je ukinuta Srbima. Došlo je vreme, da kad već imamo krunu na svojoj zastavi, da je imamo i na glavi", rekao je Bećković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1175 idi na stranu