Crnogorska policija: Ko je upravljao - još se ne zna

Crnogorska uprava policije saopštila je da još uvek nije utvrđeno ko je upravljao vozilom Vlade Crne Gore koje je učestvovalo u saobraćajnom udesu u nedelju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/patrice6000
Ilustracija: Shutterstock/patrice6000

Pročitajte još:

Policijska pratnja Đukanovića imala udes u Podgorici

Potvrdila je da je generalni sekretar vlade Nikola Kandić, koji je zadužio vozilo, na alkotestu imao 1, 2 promila alkohola u krvi.

Mediji su ranije objavili da je Kandić vozio službeno vozilo, da je bio u noćnom provodu i da je pijan izazvao nesreću u kojoj je jedna osoba povredjena. Tek nakon što su mediji objavili informaciju i fotografije sa mesta udesa, zvanično se oglasila policija.

Mediji su objavili informaciju da policija pokušava da zataška slučaj i da se prikaže da je neka druga osoba upravljala vozilom, a ne Kandić. Policija je danas potvrdila da je Kandićev saputnik u vladinom automobilu Aleksa Ćirović policiji te noći kazao da je on upravljao vozilom.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je juče odbacio ocene da Vlada pokušava da zataška incident.

On je kazao da Kandić, prema prvim informacijama sa lica mesta, nije bio vozač.

Kako je danas saopšteno, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je formiran krivični predmet povodom saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo službeno vozilo koje koristi generalni sekretarijat Vlade Crne Gore, a u kome se nalazio radi utvrdjivanja postojanja osnova sumnje da je učinjeno krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i, ili drugo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić rekao je za podgoričku Pobjedu da je policija trebalo da uhapsi vozača koji je imao 1,2 promila alkohola u krvi, odnosno Kandića.

Kandić je bivši advokat, a široj javnosti je postao poznat nakon što je javno podržao litije koje je prošle godine u Crnoj Gori organizovala Srpska pravoslavna crkva (SPC) u znak protesta zbog novog Zakona o slobodi veroispovesti. Nova vlast je taj zakon promenila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu