Krizni štab "prelomio" VIDEO/FOTO

Dr Tiodorović izjavio je nakon sednice da se tokom praznika mere nisu poštovale onako ozbiljno kao što bi se to očekivalo.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg
FOTO TANJUG/ VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg

Pročitajte više:

UŽIVO Čeka se odluka Kriznog štaba; Manje novoobolelih; Vakcinacija i u Tržnom centru "Ušće"

Ponovo zaseda Krizni štab, šta nas ovog puta očekuje?

Kon: Sigurno će biti otvaranje

"Bilo je lepo vreme i mnogo opuštanja i zato je zdravstveni sistem spreman da eventualno za narednih sedam do 10 dana očekuje pojavu zaraženih, ali ne kao što smo imali za Sretenje", rekao je on.

"Svi zajedno smo doneli odluku da se kafići, restorani bez bašti otvore sutra i radiće do 22 časova. Mora se poštovati do 50 posto popunjenosti kapaciteta, razdaljina između korinsika metar i po do dva metra, a neće biti ni muzike posle 18 časova", istakao je dr Tiodorović.

Nije bitno da li je muzika uživo ili nije, svakako je glasna i ljudi moraju glasnije da pričaju kako bi se razumeli, objasnio je on.

Primena navedene odluke na snagu stupa od sutra, ali samo pod navedenim uslovima.

"Zalažemo se za primenu mera i za rigorozno kažnjavanje", jasan je član Kriznog štaba.

Posebno je istakao da i dalje važi zabrana okupljanja više od pet osoba, a što se tiče beneficija za vakcinisane, rekao je da se moraju poštovati ljudska prava.

Takođe, doneta je odluka koja se tiče ulaska u Srbiju.

"Doneli smo odluku da svi naši građani koji žive i rade u inostrantvu, a tamo su kompletno vakcinisani mogu da uđu u našu zemlju bez ikakvih ogranničenja, negativnih testova i karantina", naglasio je Tiodorović i dodao da "očekujemo recipročne odluke".

Što se tiče noćnih klubova, Štab će još uvek morati da vaga.

"Noćni klubovi su težak problem koji nas je prošle godine doveo do velike opasnosti. Setimo se jula meseca prošle godine. Svi su bili svesni kolika je to opasnost bila. Sačekaćemo malo, moraćemo još da procenimo, Kad budemo imali ispod 100 pozitivnih ili 60 ili 70 odsto tzv. kolektivnog imuniteta, možemo se vratiti normalnom životu", zaključio je Tiodorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 235 idi na stranu