Napadnuta čekićem - nije htela da skine masku VIDEO

Policija u Njujorku traga za osobom koja je čekićem napala Azijatkinju na Tajms skveru, nakon što je odbila da skine masku, prenosi "Independent".

Izvor: B92

Sreda, 05.05.2021.

08:11

Default images

Tridesetjednogodišnja Azijatkinja napadnuta je dok je sa prijateljem šetala podzemnom železnicom.

Žrtva napada, identifikovana kao Tereza, rekla je za ABC7 da je napadnuta zato što je odbila da skine masku.

"Videli smo je dok smo prolazili pored nje, razgovarala je sa sobom, poput razgovora sa zidom, pomislila sam da je možda pijana ili tako nešto, pa smo samo želeli da brzo prođemo. Međutim, uočila nas je i rekla - skinite maske i odjednom sam osetila udarac u glavu", priseća se žrtva trenutka napada.

Tereza je zadobila ranu na čelu i bila je na lečenju u bolnici.

Napadač je pobegao peške, izvestio je Hil.

Radna grupa za zločine iz mržnje njujorške policijske uprave podelila je na Tviteru snimke napada tokom kojih se u blizini može videti nekoliko slučajnih prolaznika.

Prema podacima policijske uprave Njujorka objavljenim u ponedeljak, zločini iz mržnje u gradu nastavljaju da rastu, podstaknuti porastom zločina usmerenih protiv Amerikanaca azijskog porekla.

Broj većine teških krivičnih dela dramatično je povećan (oko 50 odsto), od početka krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Prema podacima, zabeleženo je oko 180 slučajeva zločina iz mržnje između 1. januara i 2. maja ove godine, 73 posto više u odnosu na incidente prijavljene prošle godine u odgovarajućem periodu, izvestio je Vašington post.

Oko 80 Azijata bilo je na meti zločina iz mržnje između 1. januara i 4. aprila ove godine, što je pet puta više u odnosu na isti period prošle godine kada je zabeleženo 16 takvih incidenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: