"Vi da pretite Srbiji tužbom za genocid? Samo vas upozoravam"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da se tužba tzv. Kosova za genocid protiv Srbije može uraditi samo preko neke druge države, a to je Albanija.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/FEHIM DEMIR
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Pročitajte još:

"Non pejper" ipak u korist Srbije?

Rojters: Videli smo "non -pejper"; "Postoji opasnost"

Danas sednica Predsedništva SNS

Vučić najavio: Krenuću autobusom po selima Srbije

"Vi da pretite Srbiji tužbama za genocid? Da to izvedete možete samo preko neke druge države, dakle preko Albanije - to označava ujedinjenje sa Albanijom. Ja molim Albance sa Kosova da to ne čine", kaže predsednik Vučić i dodaje:

"Kada slušate reakcije ljudi iz inostranstva i čim vam kažu da su protiv promene granica znajte da vas lažu otvoreno- oni su za to da se promene granice Srbije".

"A onda kažu da je to zbog humanitarne katastrofe. Pa zar nije humanitarna katastrofa u Siriji, Avganistanu ili u Iraku. Pa što niste Basru odvojili od Iraka, ili Homs od Damaska. Ne nego samo Srbiji odvajate teritoriju. Evropi je uspešna Srbija samo bez Kosova. A što je to tako? I velike sile su uvek radile isto, i hoće da ujedinjenje protiv Srba", kaže predsednik.

Vučić ističe da Srbija lako može da se dogovori sa svim zemljama u regionu, ali da strani akteri stalno žele da ograniče i obuzdaju Srbiju.

On je rekao da je, povodom pojavljivanja različitih "non pejper" dokumenata koji predviđaju promene granica na Balkanu, lično "protiv promena granica" ali da političari iz inostranstva koji govore da su protiv promena granica "otvoreno lažu", i da su upravo oni koji govore da su protiv, upravo "za promene granica Srbije".

Vučić je rekao da postoji "licemerje" međunarodne zajednice kada je u pitanju stav prema Srbiji, navodeći da "smo imali najneodgovornije ljude koji nisu znali da ne sme da se ulazi u sukob sa NATO, ali da je pitanje koliki su izbor imali".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu