Komesar za proširenje EU danas u poseti tzv. Kosovu

Komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji boraviće danas na Kosovu u okviru višednevne posete Zapadnom Balkanu, prenosi Gazeta ekspres.

Izvor: B92

Sreda, 05.05.2021.

08:04

Komesar za proširenje EU danas u poseti tzv. Kosovu
EPA-EFE Kushtrim Ternava

Varhelji sa liderima zemalja regiona razgovara o vakcinama protiv kovid-19 koje je donirala Evropska unija.

Evropski zvaničnik pre posete Kosovu boravio je u Srbiji, zatim Bosni i Hercegovini, Crnu Goru i Severnoj Makedoniji, a danas obilazi Albaniju i Kosovo.

Varhelji će razgovarati sa zvaničnicima o pandemiji koronavirusa i podršci EU u borbi sa kovod-19.

"Putujem na Zapadni Balkan da bih pružio jasnu poruku: Zainteresovani smo! Mi brinemo o našim partnerima i brinemo o njihovom zdravstvenom osoblju i najugroženijim. Isporuka vakcine potvrđuje našu stalnu posvećenost pružanju podrške, kao što smo to činili od izbijanja pandemije. Zajedno smo jači", poručio je Varhelji uoči posete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: