"Uriniranje po vratima crkve ne može biti posledica samo alkohola, bilo je namere"

Za skrnavljenje crkve u Crnoj Gori nema opravdanja i to nije mogao da uradi neko bez namere, ocenjuje dekan Fakulteta za studije bezbednosti Miroslav Bjegović.

Izvor: B92

Sreda, 05.05.2021.

08:21

Foto: Shutterstok/Rigorosus

Crnogorski mediji objavili su da je Danilo Adžić u društvu bivšeg fudbalera Bokelja Miloša Banićevića i karatiste Filipa Krivokapića skrnavio vrata jedne crkve.

Bjegović napominje da koliko god neko bio u alkoholisanom stanju, nije to moglo da mu padne na pamet baš u noći za vreme najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

"Za ovakve stvari nema opravdanje, koliko god da je čovek pod uticajem allokohla, to mu ne bi palo na pamet, mislim da je to unapred smišljeno", ocenio je Bjegović za TV Prva.

Prema njegovim rečima, taj gest je poruka Sprskoj pravoslavnoj crkvi i Srbima u Crnoj Gori da im tu nije mesto.

"U tim rečima se vidi nacionalna mržnja, izražnena na nacionalnoj osnovi. Nosi duboke poruke neprijateljstva što za Crnu Goru nažalost nije nepoznanica", navodi on.

Bjegović kaže da svi vinovici tog događaja moraju biti osuđeni i kažnjeni.

"Očekujem da da se istraži bar ko su njihovi nalogodavci, prvenstevno mislim na odbornika DPS, da li je dobio instrukciju od koga i šta", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: