Praznici su prošli, a masovna vakcinacija se nastavlja - pa čak i u tržnim centrima VIDEO

A posle praznične pauze masovna imunizacija nastavljena je širom Srbije. Do sada je vakcinisano 1.300.000 građana, a dato je više od tri i po miliona doza.

Izvor: B92, Prva

Sreda, 05.05.2021.

22:54

Praznici su prošli, a masovna vakcinacija se nastavlja - pa čak i u tržnim centrima VIDEO
Printskrin: TV Prva

Vakcinacija se može obaviti na svim punktovima bez prethodne najave.

Sutra se u Beogradu otvara i novi vakcinalni punkt i to u Tržnom Centru Ušće, a oni koji odluče da se vakcinišu mogu očekivati i poklone iznenađenja.

Slika na Beogradskom sajmu gotovo identična kao i pre praznika. Zainteresovanost građana za vakcinaciju nije opala. Gotovo polovina Beograđana je do sada primilo vakcinu, a dobra stvar je što se i sve više mladih odlučuje da to uradi. Građani ističu da je organiazcija vrhunska i podsećaju da nas samo vakcinacija može spasiti.

"Samo nek zatvore za more da ne može i to ti je to", istakao je jedan od anketiranih građana.

"Nakon praznika nastavljamo istim tempom, danas je u hali 3 revakcinacija, imamo oko 3200 građana koji će doći, a prekoputa u hali 11 je vakcinacija. Počeli su malo da se bude kao ovo proleće, i nadam se da će zaista naša omladina da shvati da je vakcinacija jedini lek i jedino oružje", izjavila je koordinatorka na Beogradskom sajmu Dragana Milošević.

Ništa drugačija slika nije ni u domovima zdravlja. Vakcinišu se sve starosne grupe, a ima i dovoljno svih vrsta vakcina.

"Odaziv je izvanredan, mi smo za ovih nedelju dana od kako smo počeli masovnu nezakazanu vakcinaciju dali preko 5000 vakcina, hvala svim Voždovčanima.Do sada smo vakcinisali 43.728 građana Voždovca", rekla je doktorka u Domu zdravlja "Voždovac" Zorica Novaković.

Od sutra više neće biti potrebno za vakcinisanje odlaziti u domove zdralja i Beogradski sajam.

Čak i odlazak u najobičniji šoping moći će da se iskoristi za vakcinaciju.

U tržnom centru Ušće sve je spremno za sutrašnji početak imunizacije. Čitav tržni centar oblepljen je panoima koji poziva ljude da dođu i imunizuju se, a građani mogu da biraju između 4 vakcine koje je odobrila naša agencija za lekove. Sam punkt je na 3. spratu iznad bioskopa, a za one koji budu najuporniji i dođu prvi da se vakcinišu, njih očekuju vredni pokloni.

Za prvih 100 vakcinisanih TC Ušće za sutra je pripremio vaučere u vrednosti od 3.000 dinara. Svakog narednog dana, do subote, oni najuporniji imaće popuste i akciju za kupovinu u tom tržnom centru.

Opširnije u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: