Hapšenje feministkinja u Madridu; Obnažene poslale poruku - „To nije patriotizam, to je fašizam“

Španska nacionalna policija privela je danas pet aktivistkinja Femena koje su obnaženih grudi protestovale protiv krajnje desničarske partije Voks.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.05.2021.

21:54

Hapšenje feministkinja u Madridu; Obnažene poslale poruku - „To nije patriotizam, to je fašizam“
EPA-EFE/Zipi

Kako je objavlio ''''El Diario'''', aktivistkinje za prava žena okupile su se jutros u Madridu na protestima ispred škole San Agustin, gde je na regionalnim izborima trebalo da glasa kandidatkinja Voksa Rosio Monasterio.

Prema policiji, aktivistkinje su identifikovane i uhapšene nakon što su skinule gornji deo odeće i počele da skandiraju parole poput „Fašizmu ni korak više“ i „Fašizmu ni glas ni dozvola” prenosi \'\'\'\'El Pais\'\'\'\'.

Femen je međunarodna feministička organizacija sa sedištem u Ukrajini i poznata po tome što njihove članice gole grudi koriste kao oružje za protest.

Danas su na svojim telima ispisale poruke poput „To nije patriotizam, to je fašizam“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: