Malo više novozaraženih nego juče

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji su zabeležena 1.304 nova slučaja koronavirusa, od 9.074 testirana uzorka.

Izvor: B92

Utorak, 04.05.2021.

15:00

Malo više novozaraženih nego juče
Foto: EPA/ Marko Ðokoviæ

Preminule su 24 osobe.

Na bolničkom lečenju nalazi se 4.429 osoba, od kojih je 138 na respiratoru. Podsetimo, epidemiološka situacija je poslednjih nedelja povoljnija zahvaljujući vakcinaciji, izjavila je danas ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da protekli praznici i okupljanja nose veći rizik od širenja zaraze, ali da se ipak nada da se za dve nedelje neće videti značajnije promene izazvane opuštanjem tokom prazničnih dana.

U tržnom centru Ušće tokom praznika je pripremljen novi punkt za vakcinaciju, koji će početi da radi u četvrtak.

To je objavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je jutros obišao novi punkt.

"U četvrtak ujutru, kada počne vakcinacija, spremamo veliko iznenađenje, o kome će Beograd da priča", napisao je Vesić na Fejsbuku.

On je zahvalio Gradskom zavodu za javno zdravlje, koji je zajedno sa Gradom pripremio punkt, Ministarstvu zdravlja, koje je obezbedilo lekare i sestre, Institutu "Batut", koji je obezbedio vakcine, Seketarijatu za vanredne situacije koji vodi Darko Glavaš, koji je obezbedio opremu za punkt, gradskom timu za vakcinaciju, koji vodi sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, kao i tržnom centru Ušće, koji je ustupio prostor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: