Vulin: Marihuana u Srbiji, dok je Vučić predsednik, neće biti legalizovana

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da u Srbiji, dok je Aleksandar Vučić njen predsednik, marihuana neće biti legalizovana.

Izvor: B92
Podeli
Foto: TV Prva, arhiva
Foto: TV Prva, arhiva

Pročitajte više:

Vulin: Odvratno je, ko želi to da vidi; Obradujem se kad uhapsimo nekoga sa pet grama marihuane VIDEO

Kao i da će biti uhapšeni svi oni koji se bave narkoticima pa i sa jednim džointom.

"Ne verujem u podelu na lake i teške droge. Ja verujem u stepenice kada su narkotici u pitanju - kreneš od marihuane završiš na igli. Uvek ću u parlamentu ako se to postavi kao tema glasati protiv legalizacije marihuane", rekao je ministar Vulin za TV „Pink“.

Ministar je objasnio da Кomisija za narkotike Ujedinjenih nacija marihuanu nije skinula sa liste narkotika, već da ju je samo prebacila iz jedne kategorije u drugu i da je i dalje na listi opojnih droga.

Govoreći o rezultatima rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, naglasio je da je zadovoljan i ponosan na rezultate koji su ostvareni u borbi protiv organizovanog kriminala i mafije i dodao da se policija jednakom snagom bori i protiv uličnog kriminala.

Ministar je ponovio da uspeh načelnika policijskih uprava meri po tome koliko su narko-dilera, džeparoša, nasilnika sklonili sa ulica i koliko su ulice gradova u Srbiji bezbedne.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo sprovodi akciju vraćanja policajaca pozornika na ulice, najpre u većim, a potom i u manjim gradovima, koji će biti tu za građane, koji će biti njihov servis, koga će svaki stanovnik bloka kojim patrolira znati i koji će znati sve svoje sugrađane i njihove probleme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 201 idi na stranu