Predsednik i premijer opet u "klinču", ali sada zbog antisrpskog incidenta

Hrvatski premijer i predsednik Andrej Plenković i Zoran Milanović ponovo su danas ušli u raspravu putem medija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.05.2021.

22:24

Predsednik i premijer opet u
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povod je bio jučerašnji antisrpski incident u Borovom selu.

Plenković je, komentarišući izjavu Milanovića o tom incidentu, rekao da hrvatska policija nije ni Plenkovićeva, pa ni Pupovčeva, niti je Hrvatska vojska Milanovićeva, preneli su hrvatski mediji.

On je nakon zajedničke sednice Predsedništva i Nacionalnog veća HDZ-a rekao da je osuđen incident u Borovu gde je grupa navijača vikala "Ubij Srbina" i "Srbe ćemo klati".

"Policija je preduzela aktivnosti. To je nedopustivo i neprimereno, osuđujemo to ponašanje. Ono što govori Milanović je na tragu onog što govori o vojsci. Policija nije Plenkovićeva ili Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva”, rekao je Plenković.

Milanović je reagovao na svom Fejsbuk nalogu navodeći da je Plenković "napokon rekao i jednu istinu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: