"Mi ćemo uložiti kapacitete" VIDEO

Komesar Evropske unije za susedstvo i proširenje Oliver Varheji izjavio je u Beogradu da će EU uložiti kapacitete da pomogne međustranački dijalog.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.05.2021.

21:28

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

"Imali smo uspešnu posetu predsednika Srbije Briselu i uspešne razgovore po tom pitanju. Verujem da smo videli posvećenost da će to biti prioritet. Mi ćemo uložiti kapacitete da pomognemo dijalog i da to bude uspešna prica", rekao je Varheji nakon obilaska Insituta Batut.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara o međustranačkom dijalogu u Srbiji i stanju demokratije u slučaju da opet dođe do bojkota izbora, ali je naglasio da je u došao u Srbiju da donese vakcine, a ne da razgovara na tu temu.

Varheji je danas obišao Inistut Batut sa ministarkom Jadrankom Joksimović i šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem, a povodom prve isporuke 1.170 vakcina koje su deo donacije od ukupno 651.000 doza koje su namenjene zapadnom Balkanu.

Joksimović je zahvalila na pomoći i naglasila da će Srbija iz tog kontigenta dobiti 36.000 Fajzer vakcina do kraja avgusta.

Precizirala je da je Srbija tokom razgovora o preraspodeli vakcina iz tog kontigenta tražila da kao najveća zemlja dobije proporcionalno najviše vakcina, ali da je imala razumevanja za manje zemlje, jer su vakcine namenjene prvenstveno zdravstvenim radicima od kojih su mnogi u regionu još nevakcinisani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: