Pjongjang upozorio Vašington: Ako nas taknu, sami će nastradati

Vašington će zažaliti zbog kritike protivepidemioloških mera Pjongjanga, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Severne Koreje.

Izvor: B92

Nedelja, 02.05.2021.

08:30

Pjongjang upozorio Vašington: Ako nas taknu, sami će nastradati
Foto: EPA-EFE/BARBARA WALTON

"MIP Severne Koreje osuđuje i vidi ovu američku provokaciju kao otvoreno kršenje našeg državnog suvereniteta i koncentrisanu manifestaciju neprijateljske politike prema Severnoj Koreji, koja ima za cilj ocrnjavanje naše države. SAD, koje pribegavaju neviđenoj u istoriji zlonamernoj neprijateljskoj politici i primoravaju naš narod na nebrojene probleme i stradanja, nemaju prava da govore o ljuskim pravima", prenosi Centralna telegrafska agencija reči neimenovanog predstavnika MIP Severne Koreje.

Po njegovim rečima, Pjongjang će na najoštriji način odgovoriti ma ove ispade.

"Već smo dovoljno upozoravali SAD, da, ako nas taknu, sami će nastradati.

SAD će, obavezno, požaliti što su ignorisali naša upozorenja i ponašali se lakomisleno", zaključio je predstavnik severnokorejskog MIP-a.

Ranije je portparolka Bele kuće Džen Psaki saopštila da su SAD izvršile korekciju politike prema Severnoj Koreji. Ona je objasnila da će se nova politika prema Pjongjangu razlikovati od one koju je vodila stara administracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: