"Kašćelan u zatvoru kraće od vladike Joanikija"

Marko Milačić je ocenio da je skandalozna odluka suda o puštanju navodnog šefa tzv. kriminalnog klana Slobodana Kašćelana da se brani sa slobode.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.04.2021.

17:51

Foto: Screenshot/Prva TV

Predsednik Prave Crne Gore, članice vladajuće koalicije, ocenjujući da je odluka suda skandalozna, pita postoji li bolji primer "zarobljenosti pravosuđa od činjenice da je Slobodan Kašćelan proveo manje vremena zatvoren nego vladika Joanikije".

Takva odluka Višeg suda u Podgorici najbolje svedoči koliko su promene u pravosuđu potrebne i hitne, kaže Milačić.

Podseća da su Kašćelan i njegova ekipa osumnjičeni za najteža krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu, pokušaj ubistva - pušteni na slobodu.

"Nakon iskazanog stava Venecijanske komisije i svih relevantnih domaćih i stranih adresa, kao i nakon današnjeg puštanja na slobodu vrha kriminalnog klana, nema nikakve dileme da izmene Zakona o tužilaštvu moramo doneti odmah i da je od javnih rasprava mnogo važnija bezbednost građana", napisao je Milačić za podgorički portal Borba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: