Prekinuo je, kad je napokon dobio šta je tražio

Aleksej Navaljni, kritičar Kremlja, prekinuo je štajk glađu, koji je započeo pre tri nedelje, javlja Dojče vele.

Izvor: B92

Petak, 23.04.2021.

14:05

Prekinuo je, kad je napokon dobio šta je tražio
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

Štrajk je prekinuo nakon što je dobio lekarsku negu i pošto su ga njegovi doktori upozorili da bi mu, ako nastavi da štrajkuje, život bio ugrožen.

U objavi na svojim zvaničnim društvenim mrežama, Navaljni se zahvalio "dobrim ljudima“ u Rusiji i u celom svetu na podršci.

Kako je objasnio, štajk će prekinuti nakon što su ga pregledali lekari koji nisu zatvorski, što je nazvao "ogromnim napretkom".

Liderka sindikata lekara i saveznica kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, Anastasija Vasiljeva, rekla je u četvrtak da ona i njena grupa traže da Navaljni prekine štrajk glađu. Ona je istakla da ako Navaljni nastavi štrajk glađu, to može biti opasno po njegov život i zdravlje.

Podsetimo, on se nalazi na odsluženju dvoipogodišnje zatvorske kazne zbog optužbi za stari slučaj pronevere, za koje tvrdi da su lažne, a na štajk glađu se odlučio kako bi dobio odgovarajuću medicinsku negu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: