Putin zatvara Rusiju

Ruski predsednik Vladimir Putin, objavio je da namerava da proglasi 10 neradnih dana kako bi se pandemija koronavirusa u toj zemlji stavila pod kontrolu.

Izvor: B92

Petak, 23.04.2021.

12:47

Putin zatvara Rusiju
Foto: Profimedia

Prema navodima AFP-a, ali i prema pisanju nekih ruskih medija, predsednik Rusije pristao je da se broj neradnih dana oko prvog maja produži za dva, tako da će Rusi otići na prinudne odmore.

"Siberijan tajms" navodi da prinudni odmori kreću od 1. maja i da će trajati do 11. maja, koji bi trebalo da je radan.

Taj predlog iznela je direktorka Federalne službe za zaštitu potrošača i socijalna pitanja Ana Popova.

Svetski mediji takođe naovode i da Rusija, zvaničnim kanalima saopštava da je broj novoobolelih u zemlji pod kontrolom, kao i da je nizak u odnosu na ukupan broj stanovnika.

Međutim, mediji koji su naklonjeni opoziciji, navode da je situacija mnogo gora nego što se zvanično prikazuje, a kao dokaz za to pozivaju se na sve češće izvjave gradonačelnika Moskve koji je govori o tome da se broj novozaraženih u Moskvi stalno povećava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: