Češka: Bez promena u broju zaposlenih u ambasadama

Jakub Kulhanek rekao je da se broj zaposlenih u ruskoj ambasadi u Češkoj i u češkoj ambasadi u Rusiji neće promeniti uprkos pogoršanju diplomatskih odnosa.

Izvor: B92

Petak, 23.04.2021.

09:06

Češka: Bez promena u broju zaposlenih u ambasadama
Foto: Profimedia

"Dosad, ovi obostrani koraci da se izjednači broj zaposlenih u ambasadama u Pragu i Moskvi nisu uticali na rad predstavništava. Rusija još nije preduzela korake po pitanju naše ambasade u Rusiji, Broj zaposlenih Rusa i Čeha u obe zemlje se neće menjati", rekao je ministar spoljnih poslova Jakub Kulhanek.

Češka i Rusija će imati po 32 predstavnika u ambasadama u Moskvi i Pragu - sedam diplomata i 25 administrativnih radnika, dodao je češki ministar.

Zaposleni u ruskoj ambasadi u Pragu, koji su napustili Češku 22. aprila, mogu da se vrate, što ne važi za 18 osoba koje su češke vlasti proglasile personama non grata 17. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: