Soj koji bukvalno satire u Indiji stigao u Evropu

Varijanta kovid 19 koja je rasprostranjena u Indiji otkrivena u Belgiji kod grupe indijskih studenata koji su stigli iz Pariza, saopštile su belgijske vlasti.

Izvor: B92

Petak, 23.04.2021.

07:17

Soj koji bukvalno satire u Indiji stigao u Evropu
EPA-EFE Raphael Alves

Grupa od 20 studenata smeštena je u karantin na severu Belgije, gde su sredinom aprila došli na kurs, prenosi ''Gardijan''.

Nekoliko stručnjaka sugeriše da su možda bili žrtve "super-zaraznog" člana njihove grupe ili drugog putnika u autobusu, koji ih je iz Pariza doveo u Belgiju.

"Ovi studenti poštuju strogu izolaciju od svog dolaska. Od 43 studenta 20 je zaraženo indijskom varijantom", tvitovao je mikrobiolog Emanuel Andre sa katoličkog univerziteta u Luvenu.

Grupa je sletela u Pariz 12. aprila.

Nekoliko studenata je počelo da ima simptome virusa pet dana kasnije, rekao je virusolog Mark van Ranst. Varijanta B.1.617 već se pojavila i na drugim mestima, uključujući SAD, Australiju, Izrael i Singapur, navodi ''Gardijan''.

Podsetimo, u Indiji se dnevno beleži preko 300.000 novih slučajeva obolevanja, mrtvi se takođe broj eu hiljadama. Boilnice su pune, nema kiseonika, nema medicinskog osoblja, a krematorijumi rade non stop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: