Đukanović podržao

Predsednik Milo Ðukanović ponovio je snažnu podršku Crne Gore pregovaračkom procesu Beograda i Prištine, da se kroz taj proces dođe do dobrog rešenja.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.04.2021.

16:29

Đukanović podržao
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Ðukanović je to rekao tokom razgovora sa ambasadorom tzv. Kosova u Podgorici Iljberom Hisu.

Ðukanović je, kako je saopšteno, "iskazao zadovoljstvo odnosima Crne Gore i Republike Kosovo koji su tradicionalno uzorni i dodatno osnaženi novim prilozima međusobnog poštovanja i međudržavne saradnje i u ovom vremenu", preneo je portal Radio-televizije Crne Gore.

Ðukanović je, povodom izbora Vjose Osmani za kosovsku predsednicu, rekao da se nada da će to, kako se navodi, "doprineti ostvarivanju ciljeva nama susedne države, koje delimo i kojima zajedno stremimo".

"U tom kontekstu, Ðukanović je ponovio spremnost Crne Gore da sa Kosovom podeli iskustva važna za napredak na putu ka EU i NATO", navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: