Janšina žena dobila preteće pismo

Supruga slovenačkog premijera Janeza Janše Urška Bačovnik, koja je lekarka u bolnici u Celju, primila preteće pismo u kome se preti njoj i njenoj porodici.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.04.2021.

13:01

Janšina žena dobila preteće pismo
Foto: EPA-EFE/JOHN THYS

Ona je pismo dobila u bolnici u kojoj je zaposlena, a slučaj je prijavljen poiliciji, prenosi portal 24UR.

Iz bolnice je za portal potvrđeno da je Urška Bačovnik primila pismo u kome se preti njoj i njenoj deci, ali je navedeno da ne mogu dalje da komentarišu slučaj.

Policija u Celju je takođe potvrdila da je upoznata sa anonimnim pretnjama i da je istraga o slučaju pokrenuta.

Ovo nije prvi slučaj u Sloveniji da su političke ličnosti dobijale pretnje, piše portal i podseća da su na zidu kuće lidera Slovenačke nacionalne stranke Zmaga Jelinčića nepoznata lica pisala grafite, a da je sedište te stranke gađano motornim uljem.

Takođe, na vratima kuće ministra unutrašnjih poslova Aleša Hojsa neko je napisao "lažov", a na kuću opštinske odbornice Vesne Fabjan iz Črnomelja neko je bacio Molotovljev koktel.

Početkom februara nepoznati počinioci nacrtali su kukaste krstove i napisali "korupcija" na zgradi Instituta Iskreni u Ljubljani, a na vrataima bivšeg slovenačkog šefa diplomatije neko je u januaru napisao "pacov".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: