"Čeka nas puno odlazaka u Brisel"

Beograd -- U nedelju putujem u Brisel, a već u ponedeljak se sastajem sa najvišim evropskim zvaničnicima, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je, nakon potpisivanja Finansijskog sporazuma za drugi deo Akcionog IPA programa za 2020. godinu, izjavio da se u ponedeljak u Briselu sastaje sa predsednikom Evropskog saveta, da zatim ima prijem kod Žozepa Borelja, i dug sastanak sa šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Sastaće se takođe, kako kaže, i sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kao i sa Oliverom Varheljijem.

"Biće to naporni dani za nas, ali važni za našu Srbiju. Moraćemo mnogo toga u budućnosti da promenimo kako bi izašli u susret, ne samo EU agend,i već i u skladu s napretkom naše zemlje", rekao je predsednik Srbije i dodao kako treba da nastavimo da unapređujemo naše odnose sa EU.

"Očekujem u maju nastavak dijaloga sa Prištinom", dodao je Vučić.

Nakon toga, dodaje, očekuje, takođe u Briselu, sastanak celog Zapadnog Balkana.

"Mnogo puta ići ćemo u Brisel u naredne tri do četiri nedelje", kazao je Vučić.

"Neće biti lako, ali je važno da pokazujemo odlučnost, da ne ulazimo u dijalog samo radi ulaska, nego da nađemo suštinsko rešenje i da deci ne ostavljamo probleme. Naravno, za dijalog je potrebno dvoje, tako da to ne zavisi samo od nas", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu