"Čeka nas puno odlazaka u Brisel"

U nedelju putujem u Brisel, a već u ponedeljak se sastajem sa najvišim evropskim zvaničnicima, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Petak, 23.04.2021.

13:20

Foto: Profimedia

On je, nakon potpisivanja Finansijskog sporazuma za drugi deo Akcionog IPA programa za 2020. godinu, izjavio da se u ponedeljak u Briselu sastaje sa predsednikom Evropskog saveta, da zatim ima prijem kod Žozepa Borelja, i dug sastanak sa šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Sastaće se takođe, kako kaže, i sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kao i sa Oliverom Varheljijem.

"Biće to naporni dani za nas, ali važni za našu Srbiju. Moraćemo mnogo toga u budućnosti da promenimo kako bi izašli u susret, ne samo EU agend,i već i u skladu s napretkom naše zemlje", rekao je predsednik Srbije i dodao kako treba da nastavimo da unapređujemo naše odnose sa EU.

"Očekujem u maju nastavak dijaloga sa Prištinom", dodao je Vučić.

Nakon toga, dodaje, očekuje, takođe u Briselu, sastanak celog Zapadnog Balkana.

"Mnogo puta ići ćemo u Brisel u naredne tri do četiri nedelje", kazao je Vučić.

"Neće biti lako, ali je važno da pokazujemo odlučnost, da ne ulazimo u dijalog samo radi ulaska, nego da nađemo suštinsko rešenje i da deci ne ostavljamo probleme. Naravno, za dijalog je potrebno dvoje, tako da to ne zavisi samo od nas", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: