Mas u Beogradu; O čemu je pričao s Vučićem znaćemo oko 10h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Hajkom Masom.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.04.2021.

07:32

Mas u Beogradu; O čemu je pričao s Vučićem znaćemo oko 10h
EPA/EFE Valdrin Xhemaj

Vučić i Mas sastaće se u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, u 9 sati, a nakon razgovora predviđene su izjave za medije, najavila je pres služba predsednika.

Mas je, pre Beograda, u četvrtak posetio Prištinu, a uoči dolaska porucio je da na licu mesta želi da utvrdi kako Nemačka može da podrži dijalog za normalizaciju odnosa.

"Još uvek nerešeni odnosi Srbije i Kosova koče razvoj dve zemlje i celog regiona, a time i dalje približavanje EU. Želim na licu mesta, zbog toga, da sagledam kako možemo podržati dve zemlje u dijalogu normalizacije pod posredovanjem EU", naveo je Mas u saopštenju.

Stupanje na dužnost nove vlade u Prištini, prema njegovim rečima, je za to pravi trenutak.

"Istovremeno investiramo, otvaranjem naše nove ambasade u Beogradu, vidljivo u naše odnose sa Srbijom. Tim podvlačimo i naše opredeljenje da je budućnost država Zapadnog Balkana u EU", naglasio je Mas.

Danas će, takođe, biti otvorena i nova ambasada Nemačke u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: