"Svet je na putu samouništenja"

Papa Franja kaže da je svet „na putu samouništenja“ ako politički lideri ne iskoriste pandemiju kovida 19 da planetu učine pravednijim i zelenijim mestom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.04.2021.

21:29

Ilustracija: EPA/ VATICAN MEDIA HANDOUT

U video poruci objavljenoj na Svetski dan Zemlje, papa Franja je rekao da politički lideri imaju priliku da izađu iz ove situacije bolji nakon pouka naučenih o socijalnim nepravdama otkrivenim tokom pandemije, prenosi AP.

„I globalne katastrofe, kovid i klima, pokazuju da nemamo vremena za gubljenje. Vreme nas pritiska i, kao što je pokazao kovid-19, mi imamo sredstva da odgovorimo na izazov. Imamo sredstva. Vreme je za delanje, mi smo na granici”, rekao je papa.

Dodoao je da bi nedaće sa kojima se čovečanstvo suočilo u pandemiji trebalo da podstaknu lidere da teže inovacijama i pronalascima kako bi bolje zaštitili planetu.

Apelovao je na „sve lidere sveta: da se ponašaju smelo, delaju pošteno i uvek govore istinu ljudima, tako da ljudi znaju kako da se zaštite od uništenja planete i kako da zaštite planetu od uništenja koje smo mnogo puta pokrenuli''''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: