Počelo je: Isplovili ruski ratni brodovi FOTO/VIDEO

Ruski vojnici danas će održati međurodovske vojne vežbe na poligonu "Opuk" na Krimu u iznenadnoj proveri borbene gotovosti.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Tanjug/Vadim Savitsky/Russian Defense Ministry Press Service via AP
Tanjug/Vadim Savitsky/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Brodovi Crnomorske flote i deo snaga Kaspijske flotile Južnog vojnog okruga već su izašli u morski region, u kome će se vežbe održati, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U vežbama će učestvovati kombinovane jedinice, jedinice vazduhoplovstva i PVO, ratni brodovi i plovila, vojne jedinice obalskih snaga Crnomorske flote, deo snaga Kaspijske flotile Južnog vojnog okruga, kao i jedinice Vazdušno-desantnih snaga.

Ministarstvo nije preciziralo koliko vojnika i tehnike će biti uključeno u današnje vežbe, preneo je Sputnjik.

Prema navodima vojske, Vazdušno-desantne snage već su ukrcale tehniku i ljudstvo u avione vojno-transportne avijacije i uputile se u naznačeni rejon. Marinci su već raspoređeni na velikim desantnim brodovima i čamcima. Snage i sredstva obalske vojske, protivvazduhoplovne odbrane i raketnih protivbrodskih sistema raspoređeni su u određenom rejonu.

Poligon "Opuk" udaljen je 60 kilometara od Feodosije i 40 kilometara od Kerča. Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, na njemu je moguće izvršavati zadatke vezane za desant snaga i prevazilaženje protivdesantne odbrane „protivnika“, moguće je iskrcavanje do dva bataljona marinaca istovremeno, gađanje obalskih meta brodskim artiljerijskim sistemima, a takođe uključivanje operativno-taktičke i armijske avijacije.

Rusija je od 20. do 24. aprila uvela privremeno ograničenje za letove iznad dela Krima i Crnog mora, a od 24. aprila do 31. oktobra zatvorila je prolaz kroz svoje teritorijalne vode za strane vojne brodove i druga državna plovila u nekoliko regiona Crnog mora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 425 idi na stranu