"Ovo je užasno"; Čitava planeta oborila je crni rekord FOTO

Indija zabeležila najveći broj obolelih u jednom danu ikada. Ali taj crni rekord se ne odnosi samo na tu zemlju, već na čitavu planetu od izbijanja pandemije

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.04.2021.

07:45

Tanjug/AP Photo/Manish Swarup

Naime, zabeleženo je 314.835 novih slučajeva obolelih od koronavirusa.

Dosad je, prema Rojtersu, najveći broj obolelih u jednom danu bio 297.430 u SAD, mada vašingtonski sajt "Worldometers.info" tvrdi da je 8. januara u Americi bio 307.851 inficiran.

Broj preminulih je takođe rekordan u Indiji, pošto je preminulo 2.104 ljudi, pa je ukupan broj umrlih 184.657, prema podacima ministarstva zdravlja, a od početka pandemije je zaraženo 15,93 miliona stanovnika te azijske zemlje.

Vrhovni sud Indije je javno kritikovao centralnu vladu zbog loše nabavke kiseonika u bolnicama, a u sredu je broj mrtvih bio veći od 200 u Nju Delhiju, preneo je Bi-Bi-Si.

"Ovo je užasno. Želimo da znamo šta rade u bolnicama po pitanju nabavke kiseonika u celoj zemlji", zapitale su sudije Vrhovnog suda, nakon što su ocenile da je odgovornost vlade da "moli, pozajmljuje, pa i krade ako treba" zalihe kiseonika.

Sve najvažnije informacije iz sveta u vezi pandemije kovid 19 možete da pratite na našem LIVE Blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: