Siljejmani osuđen na tri godine zatvora zbog organizacije terorističke grupe

Osnovni sud u Prištini osudio je na tri godine zatvora Nuredina Siljejmanija zbog organizacije i učešća u terorističkoj grupi, prenosi Reporteri.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.04.2021.

18:28

Siljejmani osuđen na tri godine zatvora zbog organizacije terorističke grupe
Foto: Epa / Petrit Prenaj

Predsedavajući sudija Valjon Kurtaj je rekao da će Siljejmani zatvorsku kaznu početi da izvršava u roku od 15 dana nakon stupanja presude na snagu.

Sud je optuženog Siljejmanija obavezao da na ime troškova postupka uplati iznos od 100 evra kao i iznos od 50 evra na račun fonda za naknadu štete žrtvama zločina.

Prema optužnici koju je 5. avgusta 2020. godine podiglo Specijalno tužilaštvo Kosova, Nuredin Siljejmani je okrivljen da je u martu 2013. godine svesno i sa namerom napustio Kosovo i otišao u Istanbul gde se sreo sa osumnjičenim Hamzom Hiseniem, koji je u bekstvu i sa još nekoliko osumnjičenih. Prema optužnici, Siljejmani je zatim otišao u Idlib u Siriji gde je sa drugim Albancima počeo vojne vežbe sa ciljem borbi za terorističku organizaciju "Al Nusra" poznatiju kao "Isis" koji su Ujedinjene nacije proglasile terorističkom organizacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: