"Hvala Srbiji na svemu"

Naš cilj je da Republika Srpska bude stabilna, razvijena i jaka, poručila je danas predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović u Banjaluci.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Poruka dolazi posle sastanka sa delegacijom Srbije koju je predvodio predsednik Aleksandar Vučić i istakla da Srbija i RS pokazuju kapacitet da unapređuju saradnju u svim oblastima.

Cvijanović je na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Vučićem i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom kazala da je na sednici Saveta za saradnju Srbije i Republike Srpske razgovarano o realizovanim projektima i budućim planovima, ali i da su razmenjenja mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i uslovim u kojima funkcioniše društvo.

Ona je navela da je razgovaramo o privredi i zdravstvu i izrazila zadovoljstvo što, kako kaže, Srbija i Republika Srpska pokazuju kapacitet da unapređuju svoju saradnjuu svim oblastim.

"Nastojimo da objedinimo određene funkcije kako bismo mogli da radimo na dobrobit naših građana i zadovoljni smo onim što smo do sada postigli", rekla je Cvijanović.

Zahvalila je Srbiji što je bila na raspolaganju RS u teškim vremenima, uključujući i podršku u vreme pandemija korona virusa, ali i zato što smo zajedno definisali strateške i infrastrukturne projekte, i sve druge projekte koji su važni za opštine u RS.

Ona je izrazila zahvalnost Srbiji i na podršci opštinama u Federaciji koje su, kako je istakla, često prepuštene same sebi bez adekvatnog tretmana od federalnih vlasti, i zato što tamo žive građani zagledani u ono što rade Srbija i RS, jer znaju da im je to šansa za opstanak na tim prostorima.

Cvijanović je kazala da je među prioritetima zajedničke saradnje izgradnja autoputa Beograd- Banjaluka, kao i izgradnja aerodroma u Trebinju i da se, kako kaže, resorna ministarstva Srbije i RS predano pripremaju za taj projekat.

"Ulazimo u fazu koja se odnosi na izgradnju velikog energetskog potencijala i projekta koji se decenijama planiran, a došao je na red da RS i Srbija realizuju i obezbede sve što je potrebne u energetskoj sferi za nas i za okruženje", navela je Cvijanović.

Dodala je da je obavestila predsednika Vučića i rukovodstvo Srbije o uslovima u kojima funkcioniše RS u BiH i naglasila da je prioritet stabilna, razvijaena i jaka RS.

"Ne želimo da gubimo vreme i korak sa onim što su potrebe našeg razvoja. Nećemo da budemo zarobljeni raznim temama, ali nismo imuni na ono što su izazovi našeg vremena", poručila je Cvijanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu