Ko je Srbin kog su uhapsili i kog će izručiti Crnoj Gori

Državljanin Srbije J.M. (38) uhapšen je u Beogradu po poternici Crne Gore.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.04.2021.

12:57

Ko je Srbin kog su uhapsili i kog će izručiti Crnoj Gori
Ilustracija: Depositphotos/ Chalabala

Njega ta zemlja traži zbog sumnje da je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe zajedno sa više lica planirao ubistva G.S. i M.LJ. u Budvi 2018. i 2019. godine.

On je uhapšen na osnovu međunarodne poternice i razmene podataka između Interpola Podgorica i Interpola Beograd 19. aprila u Beogradu, kao i sporazuma između Crne Gore i Srbije o izrucenju sopstvenih državljana, navodi se u saospstenju Uprave Policije Crne Gore.

"J.M. se u policijskim evidencijama vodi kao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja je imala za cilj vršenje teških krivicnih dela, te se sumnja da je zajedno sa više lica planirao izvršenje krivicnog dela teško ubistvo na štetu G.S. i M.Lj. u Budvi 2018. i 2019. godine", navodi crnogorska policija.

Poternica za J.M. raspisana je po naredbi Višeg suda u Podgorici radi njegovog krivičnog gonjenja zbog krivičnih dela kriminalno udruživanje i teško ubistvo putem podstrekavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: