MUP: Za dan otkriveno 3.940 prekršaja prekoračenja brzine

U međunarodnoj akciji "Spid maraton", koja je juče tokom 24 sata sprovođena na putevima u Srbiji, policija je otkrila 3.940 prekršaja prekoračenja brzine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Shutterstock/ToskanaINC
Shutterstock/ToskanaINC

Brzina je kontrolisana na 947 kontrolnih tačaka širom zemlje, a najveća izmerena brzina zabeležena je na državnom putu Kikinda–Čoka, u mestu Ostojićevo.

Saobraćajna policija je iz saobraćaja isključila 40-godišnjeg vozača "mercedesa" E klase, koji je upravljao vozilom brzinom od 202 kilometra na sat, na delu puta na kome je brzina ograničena na 80 kilometara na sat, što predstavlja nasilničku vožnju.

U jučerašnjoj akciji na našim putevima nije zabeležena nijedna saobraćajna nezgoda sa poginulima.

"Spid maraton" sproveden je kao deo sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole brzine, koja se od ponedeljka realizuje u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije Roudpol.

Neprilagođena brzina je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, a poslednjih godina broj prekršaja prekoračenja brzine je u dramatičnom porastu.

Uprkos sveobuhvatnim kontrolama i velikom broju otkrivenih prekršaja, i dalje veliki broj vozača svakodnevno ugrožava i sebe i druge učesnike u saobraćaju prekoračujući dozvoljenu brzinu kretanja vozila.

Čak i malo povećanje brzine drastično pogoršava posledice saobraćajne nezgode.

Uspori, sačuvaj život!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 135 idi na stranu