Obeležen Dan planete Zemlje: Studenti poslali važnu poruku FOTO

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje organizovano je sađenje drveća u studentskim domovima širom Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.04.2021.

17:00

Obeležen Dan planete Zemlje: Studenti poslali važnu poruku FOTO
FOTO: SKONUS

Povodom ove akcije obezbeđeno je 200 sadnica javora, mleča i kestena koje su posadili studenti.

U zvaničnom saopštenju Studentske konferencije Univerziteta Srbije (SKONUS) navodi se da su u Studentskom gradu u Beogradu sađenju prisustvovali ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, direktor Studentskog centra "Beograd" Goran Minić, državna sekretarka za prosvetu Marjana Mijatović, državni sekretar za omladinu i sport Milan Savić, predsednik Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB) Stefan Milić i predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) Margareta Smiljanić.

Direktor Ustanove SC "Beograd" Goran Minić istakao je da su akciju podržali sa velikim zadovoljstvom i da ona predstavlja nastavak procesa ozelenjavanja i hortikulturnog sređivanja studentskih domova, kako bi oni bili što lepša, a pre svega zdravija sredina za život svih studenata.

"Podsetiću da smo u prethodnom periodu zasadili oko 400 sadnica u kompleksima studentskih domova, što je značajno ulepšalo prostor. Studenti su i danas, svojim volonterskim učećem u svim domovima, pokazali da im je očuvanje zaštite životne sredine itekako važno. Upravo iz tog razloga, kako bi domovi u našem glavnom gradu bili uređeni, a samim tim i standardi za život i rad što bolji, nastavićemo i u narednom periodu sa istim aktivnostima“, dodao je Minić, koji je zahvalio studentima i organizacijama na inicijativi i današnjem zalaganju, a predstavnicima Vlade Republike Srbije na ogromnoj podršci, piše u SKONUS-ovom saopštenju.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović istakla je da joj je "čast i zadovoljstvo što je danas mogla da posadi stabla zajedno sa studentima, potpredsednikom Vlade i resornim ministrom Ružićem, državnim sekretarima i direktorom Minićem, koji uvek podrži ili inicira ovakve akcije".

"Više od 200 stabla će danas, u studentskoj akciji, biti posađeno širom zemlje - u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici. Današnja akcija je organizovana na Dan planete Zemlje, a mi ćemo se truditi da one budu češće, bez obzira na to koji je dan", rekla je ona.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Centru za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB-u) i Studentskoj konferenciji univerziteta Srbije (SKONUS-u) na organizaciji ovakvog događaja, navodi se dalje u saopštenju.

"Stvaranjem bolje životne sredine, stvaramo kvalitetnije uslove za budućnost i zdraviji život svih nas. Važno je da kao mladi ljudi i nosioci ovog društva jedinstveni nastupate u akcijama, ciljevima jer jedino tako možete jasno poslati poruku da su mladi aktivni i da žele da rade na boljoj društvenoj zajednici za sve nas. Želim da čestitam Centru za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB-u) i Studentskoj konferenciji univerziteta Srbije (SKONUS-u) na organizaciji ovakvog događaja i poruci koju na Dan planete zemlje studenti u 6 gradova naše države šalju, kao i Ustanovi Studentski centar Beograd koji iz godine u godinu omogućavaju studentima pogodniji život u studentskim domovima“, poručio je ministar Ružić.

Kako piše u saopštenju SKONUS-a, obratila se i predsednica organizacije Margareta Smiljanić, koja je objasnila da je povodom Dana planete Zemlje osam univerziteta u šest gradova sa preko 50 studentskih organizacija poslalo je poruku da je studentima važno u kakvim životnim uslovima živimo. Ona je dodala da su CEROB i SKONUS ovom akcijom želeli da poruče da su mladi spremni na aktivnosti koje će doprineti većoj svesti o važnosti životne sredine.
FOTO: SKONUS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: