Rusija odgovorila: Deset američkih diplomata proglašeno za persone non grata

Zameniku ambasadora SAD u Rusiji uručena je nota u kojoj je objavljeno da se 10 zaposlenih u Ambasadi SAD proglašava za persone non grata.

Izvor: B92

Sreda, 21.04.2021.

16:23

Rusija odgovorila: Deset američkih diplomata proglašeno za persone non grata
Shutterstock/Evgenil Emelianov

"Dana 21. aprila u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvan je zamenik šefa američke diplomatske misije u Ruskoj Federaciji Gorman, kome je uručena nota kojom se 10 zaposlenih u američkoj ambasadi u Moskvi proglašava za persone non grata. Navedenim licima naređeno je da napuste teritoriju naše zemlje do kraja 21. maja", navodi se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo naglasilo je da je ova mera predstavlja recipročan odgovor na "neprijateljske akcije američke strane prema nizu zaposlenih u ruskoj ambasadi u Vašingtonu i generalnom konzulatu Rusije u Njujorku, koji su neosnovano proglašeni za persone non grata".

"U najskorije vreme uslediće dalji koraci u okviru paketa recipročnih mera najavljenog u izjavi MIP-a od 16. aprila na najnoviji ‘talas’ nezakonitih antiruskih sankcija Sjedinjenih Američkih Država", dodaje se u saopštenju Ministarstva.

U poslednje vreme odnosi Rusije i Zapada nastavljaju da se ozbiljno pogoršavaju.

SAD i zemlje EU nastavile su da pod raznim izgovorima uvode sankcije Rusiji.

U tom kontekstu, Lavrov je ranije izjavio da Moskva nema odnose sa Evropskom unijom kao organizacijom, jer ih je uništio Brisel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: