Rusija odgovorila: Deset američkih diplomata proglašeno za persone non grata

Zameniku ambasadora SAD u Rusiji uručena je nota u kojoj je objavljeno da se 10 zaposlenih u Ambasadi SAD proglašava za persone non grata.

Izvor: Sputnik
Podeli
Shutterstock/Evgenil Emelianov
Shutterstock/Evgenil Emelianov

"Dana 21. aprila u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvan je zamenik šefa američke diplomatske misije u Ruskoj Federaciji Gorman, kome je uručena nota kojom se 10 zaposlenih u američkoj ambasadi u Moskvi proglašava za persone non grata. Navedenim licima naređeno je da napuste teritoriju naše zemlje do kraja 21. maja", navodi se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo naglasilo je da je ova mera predstavlja recipročan odgovor na "neprijateljske akcije američke strane prema nizu zaposlenih u ruskoj ambasadi u Vašingtonu i generalnom konzulatu Rusije u Njujorku, koji su neosnovano proglašeni za persone non grata".

"U najskorije vreme uslediće dalji koraci u okviru paketa recipročnih mera najavljenog u izjavi MIP-a od 16. aprila na najnoviji ‘talas’ nezakonitih antiruskih sankcija Sjedinjenih Američkih Država", dodaje se u saopštenju Ministarstva.

U poslednje vreme odnosi Rusije i Zapada nastavljaju da se ozbiljno pogoršavaju.

SAD i zemlje EU nastavile su da pod raznim izgovorima uvode sankcije Rusiji.

U tom kontekstu, Lavrov je ranije izjavio da Moskva nema odnose sa Evropskom unijom kao organizacijom, jer ih je uništio Brisel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 425 idi na stranu