"Besmisleno"

Predlog ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da održi sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom je besmislen, rekao je Vladimir Džabarov.

Izvor: B92

Sreda, 21.04.2021.

12:02

Foto: EPA-EFE/STEPAN FRANKO

"Ovo je primedba dobrog glumca jer je poruka besmislena", kazao je on za Tas s.

"On predlaže sastanak u ukrajinskom Donbasu zašto bi, pobogu, naš predsednik trebalo da se sastane sa njim u Donbasu, koji Zelenski ni ne kontroliše", istakao je Džabarov.

Prema njegovim rečima, Donbas se teško može nazvati ukrajinskom teritorijom, jer samoproglašene Luganska i Donjecka Narodna Republika već dugo saopštavaju da ne priznaju vlast Kijeva.

"Drugo, o čemu bi se moglo razgovarati sa njim nakon što je u osnovi pokrenuo nove sukobe na granici, Rusija nije strana u sukobu. Neka se sastane sa liderima nepriznatih republika, koje su ljudi iz Donbasa zapravo priznali. Neka odrede sudbinu regiona s njima", izjavio je Džabarov.

On je naveo da veruje da je Zelenski samo pokušao da privuče pažnju javnosti i preuzme inicijativu uoči današnjeg obraćanja naciji ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Ovo je u svakom slučaju smešno, mislim da niko osim Zelenskog neće primetiti ovu izjavu", naglasio je Džabarov.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je u video-poruci predsednika Rusije Vladimira Putina da se sastanu bilo gde u Donbasu.

Zelenski je naveo da je na zasedanju političkih savetnika "normandijske četvorke" 19. aprila razmatrano obnavljanje režima potpunog prekida vatre i predložen sastanak na kontakt liniji kako bi se situacija što bolje razjasnila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: