Vri: Pristalice se okupljaju, policija hapsi, Putin se obraća naciji

Uniformisani policajci uhapsili su danas Ljubov Sobolj, blisku saradnicu ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, napisao je njen advokat na Tviteru.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 21.04.2021.

09:48

Vri: Pristalice se okupljaju, policija hapsi, Putin se obraća naciji
Tanjug/Babuskinsky District Court Press Service via AP, File

Advokat Vladimir Voronjin je dodao da nije jasno gde je Sobolj odvedena, javlja agencija Rojters.

Do njenog hapšenja dolazi uoči protesta planiranih širom Rusije, u znak podrške Navaljnom, zatvorenom kritičaru zvaničnog Kremlja.

Navaljnova portparolka Kira Jarmiš je takođe uhapšena ispred svoje zgrade, objavila je na Tviteru druga advokatica Veronika Poliakova. Prema specijalizovanoj nevladinoj organizaciji OVD-Info, pretresi su juče i danas izvršeni u najmanje 20 gradova, uključujući i Sankt Peterburg.

Današnji protesti u znak podrške Navaljnom najavljeni su na dan kada se ruski predsednik Vladimir Putin obraća naciji, dok se Rusija nalazi usred krize odnosa sa zapadnim zemljama. Na poslednjem protestu, nakon hapšenja Navaljnog u januaru, uhapšeno je više od 11.000 osoba.

Istovremeno, danas se ruski predsednik obraća naciji, u jeku zategnutih odnosa između Rusije i EU upravo zbog slučaja Navaljnog, koji je u zatvoru od februara i koji se sada nalazi u teškom zdravstvenom stanju.

Navaljni inače štrajkuje glađu i prebačen je u zatvorsku bolnicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: