Skupština sutra glasa o rebalansu i još pet zakona

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će poslanici sutra glasati o rebalansu budžeta za 2021.godinu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.04.2021.

18:22

Skupština sutra glasa o rebalansu i još pet zakona

Glasaće se i za pet zakona koji su, kako je rekao, važni zbog dodele pomoći građanima od 60 evra i za rešavanje problema koji postoje u takozvanom slučaju frilensera.

Poslanici danas raspravljaju o rebalansu budžeta, a sutra će o prvih pet od ukupno 13 tačaka koje su na dnevnom redu.

"Glasanje o rebalansu i tih pet zakona zato što njihova primena treba da bude odmah i biće sutra posle završetka rasprave”, rekao je Dačić.

Poslanici će sutra raspravljati o Predlogu zakona o Privremenom registru punoletnih državljana Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije, Predlogu zakona o izmenama zakona o utvrđivanju garantne šeme kao mera podrške, Predlogu zakona o potvrđivanju druge garantne šeme kao mera dodatne podrške privredi.

Raspravljaće i o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana i Predlog zakona o dopuni Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Od sledeće nedelje javne rasprave i o promeni Ustava

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je Tanjugu da je danas sa predsednicom Vlade Anom Brnabić razgovarao o daljoj dinamici i sastancima u vezi sa promenom Ustava.

"Jutros sam razgovarao sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i trebalo bi u toku današnjeg i sutrašnjeg dana da ministarka pravde Maja Popović i predsednica Odbora za ustavna pitanja Jelena Žarić Kovačević, dogovore dinamiku javnih rasprava koje smo rekli da ćemo voditi o predlogu za promenu Ustava", rekao je Dačić.

On je naveo da će se od sledeće nedelje krenuti sa javnim raspravama sa željom da se, kako kaže, postigne što širi društveni dogovor, odnosno konsenzus oko potrebe i opravdanosti ustavnih promena kako bi mogla da se započne procedura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: